You are here

September 2020 - Keyser & Mackay: klaar voor de toekomst

In september hebben onze collega’s samen met Keyser & Mackay de officiële kick-off gehad van het K&M SBO to HANA Project. Een groot en langdurig project die we samen vol vertrouwen tegemoet gaan.

Lees meer

Keyser & Mackay is één van de oudste en meest gekoesterde klanten van Serac. De samenwerking gaat ruim vijftien jaar terug, en zal ook in de komende jaren worden voortgezet. De van oorsprong Amsterdamse distribiteur van chemische grondstoffen en machines is actief in zeven verschillende landen: thuisland Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen en Spanje. Op al deze locaties verzorgt Serac de gehele IT-omgeving van Keyser & Mackay, hardware, servers en natuurlijk SAP Business One.

Nu is het opnieuw tijd voor Keyser & Mackay om een stap voorwaarts te zetten. Het bedrijf heeft er daarom voor gekozen om samen met Serac over te gaan naar SAP Business One for HANA, de volledig door SAP ontwikkelde databasestructuur waarmee Keyser & Mackay opnieuw een stevige basis zal hebben voor de toekomst.

In plaats van het migreren van de huidige omgeving, heeft Keyser & Mackay ervoor gekozen om een volledig nieuwe SAP Business One omgeving in te richten. In de loop der jaren zijn er vele processen ingericht, van koppelingen met derden tot intercompany leveringen tussen de verschillende Keyser & Mackay vestigingen en de ingebruikname van Scanning XML, een WMS volledig ontwikkeld door Serac. Door een volledig nieuwe omgeving in te richten kunnen al deze processen nog eens tegen het licht gehouden en geoptimaliseerd worden.

Daarnaast kan Keyser & Mackay met SAP Business 10.0 for HANA gebruik gaan maken van alle nieuwe functionaliteiten die SAP tegenwoordig biedt, waaronder de nieuwe browser client en de SAP Business One Sales app. Hiermee hoeven de buitendienstmedewerkers van Keyser & Mackay niet meer in te loggen op een server, maar kunnen ze direct afspraken en andere gegevens onderweg vastleggen. Met Enterprise search zoeken gebruikers eenvoudig in de volledige database en met dashboards zijn de kpi’s snel inzichtelijk.

Hiermee wordt de vruchtbare samenwerking tussen Keyser & Mackay voortgezet, op naar de volgende vijftien jaar en verder.