You are here

Retail

Producten inkopen, in de winkel stallen en wachten op klanten is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig heeft de consument veel meer keuzemogelijkheden. De retail ondernemer moet daarom zijn waar de doelgroep naar producten zoekt. Dat is op een goede winkellocatie en op internet. Consumenten willen kijken en bestellen waar en wanneer het hen het beste uitkomt.

Zowel in de winkel als in de webshop moeten een concurrerende prijs, toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen geboden worden. Er moet consequent in contact getreden worden met de doelgroepen om te weten welk assortiment en welke aankoopondersteuning nodig is voor klantbinding. Bovendien moeten de doelgroepen nieuwsgierig gemaakt worden om een bezoek te brengen aan de winkel of webshop.

Het mag duidelijk zijn, de complexiteit van de verkoop- en communicatiekanalen is aanzienlijk groter  geworden. Iedereen is het er ook over eens dat de uitdagingen voor de retail branche groot zijn. Daarbij is een van de grootste uitdagingen het verkrijgen van synergie tussen de winkel en webshop. De consument moet één naadloze klantgerichte winkelervaring ervaren.

Cross channel en vooral omni-channel verkopen stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering en de inrichting van de bedrijfsprocessen. Daar komt bij dat het combineren en optimaal benutten van deze totaal verschillende type verkoopkanalen niet vanzelf gaat.

Efficiëntie, inzicht in bedrijfsvoering en klantendoelgroep zijn meer dan ooit belangrijke voorwaarden voor succes. De integrale automatiseringsoplossingen van Serac, op basis van SAP Business One, Retail XML en Magento Connector kunnen hieraan een grote bijdrage leveren. Of het accent op e-commerce en/of op fysieke winkels komt te liggen, Serac biedt een betrouwbaar platform waarmee flexibel stappen gezet kunnen worden naar een succesvolle toekomst.

Specifieke behoeften voor de Retail zijn:

  • Een geïntegreerd artikel en voorraadbeheer voor fysieke winkels en webshop
  • Een kassa met een extreem hoge beschikbaarheid, zoals Retail XML
  • Webshop met optie ‘afhalen in de winkel’
  • Store locator met voorraadinformatie
  • Web orders inleggen in de fysieke winkel
  • Beschikking over alle klant- en productinformatie op de winkelvloer o.a. door CRM functie van SAP Business One
  • Ondersteuning van alle verkoop acties
  • Ondersteuning van alle overige diensten, zoals garantie afhandeling, service, etc.
  • Optimaal artikelbeheer ook voor verschillende productvariaties. Van belang in de Fashion branche maar ook in andere segmenten.

Retail XML is de ideale oplossing voor winkels of winkelketens. Alle winkel transacties worden direct in SAP Business One verwerkt. De kassa functies zijn zeer uitgebreid en zijn altijd beschikbaar. Al uw winkels communiceren veilig en goedkoop over internet. De integratie met de Magento webshop ondersteunt uw internet verkopen.

,