You are here

e-commerce

E-commerce is niet meer weg te denken en heeft in de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Er zijn steeds meer bedrijven die E-commerce centraal stellen in hun bedrijfsstrategie. Zij kiezen voor de voordelen van E-commerce. Via internet kan men een veel breder publiek bereiken. Bij E-commerce is er een onderscheid te maken tussen online aan consumenten verkopen (B2C) en online aan zakelijke klanten verkopen (B2B).

Bij online B2C verkoop wordt er vooral zaken gedaan met onbekenden. De nadruk ligt in eerste instantie op marketing en het verleiden van de consument. In een B2B omgeving kent men elkaar meestal al. De zakelijke klant kan een omgeving aangeboden worden die aangepast is aan zijn of haar specifieke situatie, door middel van bijvoorbeeld autorisaties, prijzen en prijsafspraken.

Serac heeft vele manjaren geïnvesteerd in de integratie tussen SAP Business One en de open source webshops marktleider Magento. De Magento Connector zorgt voor de koppeling met Magento en SAP business One, waardoor de volledige besturing van de webshop plaats vindt vanuit SAP Business One. Magento bevat alle functies die gewenst zijn voor  online verkopen. Dit is slechts een onderdeel van E-commerce. Klanten willen toegang tot meer informatie en meer processen online besturen. Hiervoor heeft Serac een klantenportal die in combinatie met Magento kan worden ingezet.

De grootste successen in E-commerce vinden plaats bij bedrijven die ook beschikken over fysieke winkels, showrooms en/of een ander fysiek verkoop apparaat. Omdat SAP Business One al deze verkoopkanalen ondersteund is een volledige integratie gewaarborgd. Alle data rond klanten, artikelen, voorraden, prijzen, prijsafspraken worden alleen vastgelegd in de database van SAP Business One.

Specifieke behoeften voor E-commerce zijn:

  • Een webshop met uitgebreide functies voor B2C en B2B
  • Een degelijke financiële en logistieke ondersteuning
  • Integratie tussen alle verkoopkanalen

Serac levert zowel voor de groothandel als voor de retail een E-commerce oplossing met Magento, Retail XML en SAP Business One.