You are here

Groothandel

Nederland is een handelsnatie waarin de groothandel met ruim 60.000 ondernemingen een betekenisvolle rol speelt. Hoewel aan het basisprincipe van de groothandel in de loop der jaren niet zo veel is veranderd, staat de branche wel voor een aantal uitdagingen.

Internet biedt transparantie en dat verandert de traditionele marktverhoudingen. Afnemers kunnen informatie over producten, prijzen en leveranciers online raadplegen en vergelijken. Ze kunnen desgewenst bestellen bij wie ze maar willen. Producenten zetten eigen dealernetten en outlets op. Inkopers van grootwinkelbedrijven doen rechtstreeks zaken met de producent en bestellen via e-commerce.

Door de toenemende druk op prijzen en marges moeten nieuwe strategieën toepast worden om uitschakeling in de keten te vermijden. Operationele excellence nastreven, de kosten beperken en marges waarborgen, is een veel gekozen route. Een andere is waarde toevoegen die de fabrikanten niet kunnen bieden. In beide gevallen speelt automatisering een essentiële rol. Serac biedt de groothandel interessante mogelijkheden om de eigen positie te versterken. Het is een sector waarin Serac al jaren actief is. De oorsprong van Serac ligt in de groothandelsautomatisering, waardoor Serac veel affiniteit met deze sector heeft.

Specifieke behoeften voor de groothandel zijn:

  • Vraag van klanten optimaal kunnen afstemmen met leverings- en productiemogelijkheden
  • Optimale logistiek o.a. door Scanning XML
  • Lagere order kosten o.a. door EDI, webshop en PDA’s
  • Serviceniveau naar klanten verhogen en afstemmen op hun verwachtingen, door waarde toevoeging, service, fulfilment diensten
  • Realtime informatie over prijzen, productinformatie, handleidingen, voorraadbewegingen o.a. door webshop en klantenportal
  • Internationale handel met valuta, import & transportkosten
  • Optimaal artikelbeheer ook voor productvarianties

SAP Business One ondersteunt alle bedrijfsprocessen voor de groothandel. Serac maakt SAP Business One extra aantrekkelijk voor de groothandel door de toevoeging van scanning van data (Scanning XML), EDI, Kleuren en Maten ondersteuning (Fashion add-on), kassa’s voor balieverkopen (Retail XML), toepassing van PDA’s  en de integratie met de Magento webshop (Magento Connector) en met de klantenportal.