You are here

SAP BUSINESS ONE TIPS & TRICKS JANUARI 2017

Regelmatig beschrijft Serac een SAP Business One functionaliteit om eindgebruikers te ondersteunen en om hen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Deze zogenoemde Tips & Tricks worden op LinkedIn geplaatst. De Tips & Tricks richten zich op de praktische toepassing van SAP Business One en de mogelijke voordelen voor uw business.

Ook in januari zijn er weer enkele functionaliteiten beschreven, zoals de nieuwe chatfunctie in SAP Business One 9.2 en een review van de algemene instellingen.

Lees meer

Direct communiceren met collega’s via de nieuwe chatfunctie in SAP Business One

Soms heeft u direct antwoord nodig van een collega zodat u direct verder kunt met werken. De telefoon wordt niet opgenomen en e-mails niet beantwoord. Met de nieuwe chatfunctie in SAP Business One 9.2 kunt u direct communiceren met collega’s die ook in SAP Business One werken, en kunt u ze bovendien direct doorverwijzen naar alle relevante documenten en gegevens. De volledige tip kunt u op LinkedIn nalezen.

 

Quick wins in de algemene instellingen van SAP Business One

Werkt u al lang met SAP Business One en heeft u lang geleden uw Algemene instellingen doorlopen? In de tussentijd zijn er wellicht nieuwe opties toegevoegd, en misschien zijn sommige opties niet meer voor u van toepassing omdat u in de tussentijd anders bent gaan werken. In deze tip beschrijven we welke quick wins er voor u te behalen zijn als u regelmatig uw Algemene instellingen doorloopt. De volledige tip kunt u op LinkedIn nalezen.

 

Importeert u regelmatig grote aantallen gegevens? Gebruikt de Importeer uit Excel functie voor SAP Business One

Moet u regelmatig grote aantallen stamgegevens toevoegen of aanpassen en heeft u geen toegang tot de Data Transfer Workbench, of zoekt u naar een eenvoudiger methode? U kunt ook gebruik maken van de Importeren uit Excel functie in SAP Business One, waarmee u zelf sjablonen kunt aanmaken en snel gegevens importeert. U leest hier alles over deze eenvoudige maar nuttige functionaliteit. De volledige tip kunt u op LinkedIn nalezen.

 

De belangrijkste informatie in één oogopslag met Voorbeeld tooltip voor SAP Business One 9.2

U kunt ongetwijfeld de gele linkpijltjes, waarmee u direct kunt doorklikken naar de betreffende stamgegevens of het onderliggende document. Maar soms heeft u al heel veel schermen open, en wilt u alleen even snel één of twee gegevens bekijken. SAP Business One 9.2 introduceert daarom de Voorbeeld tooltip, waarin u de belangrijkste informatie in één oogopslag te zien krijgt, zonder dat u hoeft door te klikken. Lees hier hoe u met de Voorbeeld tooltip kunt gaan werken. De volledige tip kunt u op LinkedIn nalezen.