Serac Security Update

Op dit moment is de wereld in de ban van een nieuwe cyberaanval, Petya!

Bestanden worden tijdens de aanval gegijzeld door zogeheten Ransomware. De aanval komt overeen met de eerdere WannaCry uitbraak, Petya blijkt echter veel schadelijker te zijn omdat het zich na besmetting weet te verspreiden via opgeslagen wachtwoorden op het systeem. Met name in bedrijfsnetwerken heeft dit een grote impact. Naast Nederland zijn bedrijven in Rusland, Oekraïne, Frankrijk en India het zwaarst getroffen. Daarnaast zijn er meldingen vanuit Polen, Italië, Engeland en Duitsland waar bedrijven slachtoffer zijn van de aanval.

Lees meer

Zowel WannaCry als Petya maken gebruik van dezelfde vulnerabilities in niet geüpdatete Windows-systemen. Serac draagt daarom dagelijks zorg voor de installatie van securityupdates en patches op alle Windows-systemen van haar Private Cloud klanten, om zo de kans op besmetting tot een minimum te beperken. Daarnaast verzorgt Serac de back-up van alle bestanden, zodat er in geval van een uitbraak een back-up terugzet kan worden. Serac kan voor haar Private Cloud klanten een back-up terug zetten tot 5 jaar geleden, dit om ransomware-varianten uit te sluiten die systemen stilletjes infecteren en pas op een later moment actief worden. Bij deze varianten heeft u niks aan een back-up van een dag geleden. Op deze manier kan Serac haar Private Cloud klanten volledig ontzorgen op het gebied van security en recovery van bestanden.

Ook u kunt helpen om besmetting te voorkomen! Wij adviseren u om geen e-mailberichten, bijlagen of links in berichten van onbekende afzenders te openen. Ook adviseren wij om geen wachtwoorden in lokale programma's zoals Remote Desktop of Internet Explorer op te slaan.