SAP Business One Tips & Tricks - Maart 2016

Wekelijks beschrijft Serac een SAP Business One functionaliteit om eindgebruikers te ondersteunen en om hen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Deze zogenoemde Tips & Tricks worden op LinkedIn geplaatst en verschijnen regelmatig op het Yammer platform van de Vereniging van Nederlandse SAP Gebruikers (VNSG). De Tips & Tricks richten zich op de praktische toepassing van SAP Business One functionaliteiten en de mogelijke voordelen voor uw business. Ook in maart zijn er weer een aantal tools beschreven, waaronder de SAP Business One mobiele app voor productiviteit en flexibiliteit onderweg. Daarnaast kunt u lezen hoe u de alerts functie, zakenpartner catalogusnummers en de aanmaanwizard in SAP Business One in uw voordeel kunt gebruiken. Met de release van SAP Business One versie 9.2 in het vooruitzicht beschrijven we hier vast een waardevolle nieuwe feature. Deze nieuwe functionaliteit vergroot financieel inzicht en vereenvoudigt het terugvinden van boekingen in uw grootboek. U kunt hier alle Tips & Tricks van maart downloaden, zodat u deze nog eens rustig kunt doorlezen.

SAP Business One mobiele app

Met de SAP Business One mobiele applicatie heeft u altijd real-time klant data binnen handbereik. U kunt direct verbinding maken met SAP Business One vanaf uw IOS of Android toestel. Zo kunt u op ieder moment klant- en artikelinformatie opvragen, CRM activiteiten creëren, dashboards en rapporten raadplegen, en meer.. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Direct inzicht in uw grootboek

Hoe zijn journaalboekingen opgebouwd en welke transacties liggen hier aan ten grondslag? Dit is iets wat u als gebruiker, uw accountant of de belastingdienst direct moet kunnen opvragen. Tot op heden kunt u journaalboekingen in SAP Business One op documentniveau analyseren en ziet u dus geboekte totaalbedragen per document. In SAP Business One versie 9.2 zal het ook mogelijk zijn om in te stellen dat u journaalboekingen op grootboekniveau worden gesplitst op basis van de regels in uw marketingdocument. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Alerts in SAP Business One

Wilt u altijd op de hoogte worden gesteld van voor u belangrijke ontwikkelingen of informatie in SAP Business One? De alert functie is een handige tool om alarmfuncties in te stellen voor geselecteerde gebruikers. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Aanmaanwizard in SAP Business One

Hoe gaat u om met debiteuren en hoe houdt u uw debiteurenportefeuille onder controle? Met de aanmaanwizard in SAP Business One kunt u batchgewijs herinneringen versturen naar klanten met openstaande facturen waarvan de betalingstermijn is verstreken. Daarnaast kunt u in rapporten de aanmaanhistorie raadplegen. Bekijk nu hoe u de aanmaanwizard in SAP Business One kunt gebruiken voor effectief en klantgericht debiteurenbeheer. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Zakenpartner catalogusnummers

SAP Business One biedt u de mogelijkheid om artikelnummers te configureren met artikelnummers die worden gehanteerd door uw leverancier en klanten. Op deze manier heeft u een compleet catalogusoverzicht en kunt u deze verschillende catalogusnummers weergeven in (verkoop)documenten in SAP Business One. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.