You are here

SAP Business One Tips & Tricks Juli – September 2016

Wekelijks beschrijft Serac een SAP Business One functionaliteit om eindgebruikers te ondersteunen en om hen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Deze zogenoemde Tips & Tricks worden op LinkedIn geplaatst. De Tips & Tricks richten zich op de praktische toepassing van SAP Business One en de mogelijke voordelen voor uw business. Zo zijn er in de periode juli – september een aantal functionaliteiten beschreven, waaronder de wizard voor prijsactualisering en de rekening voor geleverde goederen. Daarnaast heeft u kunnen lezen hoe overbodige functies kunnen worden uitgeschakeld om user experience te vergroten en hoe de nieuwe Fiory style Cockpit in SAP Business One HANA efficiëntie en visualisatie een boost kan geven. Hierbij een korte toelichting per onderwerp met daarbij een link naar de originele publicatie.

 

Vergroot user experience door overbodige functies uit te schakelen

Het beheren van persoonlijke user interfaces in SAP Business One kan erg tijdrovend zijn. U kunt daarom overwegen om niet gebruikte functionaliteiten op bedrijfsniveau uit te schakelen. Maakt u bijvoorbeeld geen gebruik van de payment wizard? Dan kunt u deze functie uitschakelen. Alle gerelateerde velden zullen dan niet zichtbaar meer zijn. Dit vergroot gebruikersgemak en heeft een positief effect op productiviteit van SAP Business One gebruikers. De volledige tip kunt u ook op LinkedIn nalezen.

 

Interactieve Fiori style cockpit in SAP Business One HANA

De nieuwe cockpit in SAP Business One 9.1 HANA presenteert u een vernieuwde interface. Het uitgangspunt hierbij is een startscherm in SAP business One met een overzichtelijke visualisatie van informatie en bedrijfsprocessen. U bepaalt zelf welke data en visualisaties er worden getoond. U kunt gemakkelijk uw eigen cockpit samenstellen en zelf de toegevoegde waarde van deze functionaliteit ervaren. De volledige tip kunt u ook op LinkedIn nalezen.


Discussie over winstmarge?!

Heeft u te maken met een vertekend beeld van opbrengsten, kosten en uw uiteindelijke winst per periode doordat kostprijs en omzet niet op hetzelfde moment worden geboekt? SAP Business One 9.2 biedt u tools om hier efficiënt mee om te gaan. U kunt namelijk leveringen boeken op een separate rekening voor ‘geleverde goederen’ in plaats van de rekening ‘kostprijs verkopen’ wanneer facturatie in een andere financiële periode plaatsvindt dan het uitleveren van goederen. Er wordt dan gebruik gemaakt van een tussenrekening. Benieuwd hoe dit er in de praktijk uit ziet? De volledige tip kunt u ook op LinkedIn nalezen.

 

Wizard voor prijsactualisering

Op een efficiënte manier prijzen updaten en deze gemakkelijk omzetten naar buitenlandse valuta? Met de wizard voor prijsactualisering in SAP Business One 9.2 actualiseert u eenvoudig uw prijslijsten en artikelprijzen. Het doorvoeren van een prijsverhoging van een leverancier kunt u nu rechtstreeks verwerken met deze wizard. De volledige tip kunt u ook op LinkedIn nalezen.

 

Stamgegevens opschonen met de data clean-up wizard
Klantgegevens, artikeldata en grootboekrekeningen. Een greep uit belangrijke stamdata in uw SAP Business One database. U wilt uiteraard voorkomen dat uw systeem vervuild raakt met ongebruikte of verouderde data. Met de clean-up wizard kunt u meerdere records in één keer te verwijderen of deactiveren. Overzichtelijk en efficiënt! De volledige tip kunt u ook op LinkedIn nalezen.


Wilt u meer weten? Naast bovengenoemde Tips & Tricks kunt u op het Serac YouTube kanaal video’s vinden over diverse SAP Business One functionaliteiten.