You are here

SAP Business One Tips & Tricks – februari 2016

Wekelijks beschrijft Serac een SAP Business One functionaliteit om eindgebruikers te ondersteunen en om hen op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen. Deze zogenoemde Tips & Tricks worden op LinkedIn geplaatst en verschijnen regelmatig op het Yammer platform van de Vereniging van Nederlandse SAP Gebruikers (VNSG). De Tips & Tricks richten zich op de praktische toepassing van SAP Business One functionaliteiten en de mogelijke voordelen voor uw business. Ook in februari zijn er weer een aantal tools beschreven,  waaronder de Microsoft Excel integratie en de cockpit functie, om doeltreffend te werken met SAP Business One. Daarnaast kunt u hier lezen hoe u de productie module kunt inzetten om processen te optimaliseren. U kunt hier de Tips & Trick van februari downloaden om deze nog eens rustig door te lezen.

Productie module in SAP Business One

Zorgvuldige planning en het monitoren van kosten. Dit zijn enkele zaken die van essentieel belang zijn om optimale bedrijfsresultaten te behalen. Als u producten produceert of assembleert speelt inzicht in beschikbare resources hierbij een belangrijke rol. De productie module kan u hierbij ondersteuning bieden op verschillende niveaus. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Microsoft Excel integratie

Als veelgebruikte tool voor administratieve en rapportage doeleinden heeft u vast wel eens te maken met het invoeren van gegevens in SAP Business One vanuit een Microsoft Excel spreadsheet. Benut nu de voordelen van beide functionaliteiten met de Microsoft Excel integratie. Hiermee kunt u razendsnel gegevens vanuit uw spreadsheet kopiëren en plakken in SAP Business One en andersom. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.

Cockpit in SAP Business One

Personaliseer uw startscherm in SAP Business One om een snelle start van uw werkdag te garanderen. De standaard cockpit functie biedt u diverse widgets waar u direct open documenten, meldingen & alerts en algemene functies in SAP Business One kunt raadplegen. Klik hier om deze tip te bekijken op LinkedIn.