You are here

Juni 2020 – Internationale projecten bij prachtige klanten

De afgelopen maand hebben we weer een aantal mooie internationale projecten op mogen leveren in samenwerking met onze klanten:

Lees meer

Stormfront Retail Ltd.

Stormfront Retail is dé Apple Premium Reseller (APR) in het Verenigd Koninkrijk. Met 23 Retail locaties en meer dan 300 man personeel zijn ze de grootste APR van het Verenigd Koninkrijk. Met een sterke online aanwezigheid, i.c.m. een groot aantal winkels, verspreid door heel het land, hebben ze een perfecte fit met onze Omnichannel oplossing.

In December 2019 werd Stormfront onderdeel van de B.ICONIC Group en daarmee klant bij Serac. De B.ICONIC Group bestond reeds uit 5 internationale bedrijven die allemaal binnen één IT-omgeving door Serac werden beheerd. Om synergie te bewerkstelligen werd besloten om de activiteiten van Stormfront ook in deze omgeving onder te brengen. Door de vele lokalisaties van SAP Business One is het beheren van meerdere internationale bedrijven binnen één omgeving geen enkel probleem. Onze Omnichannel software was ook al geschikt voor meerdere valuta en het Verenigd Koninkrijk, maar voor dit project hebben we nu ook een gekoppelde PIN-integratie opgezet met betalingsverwerker Elavon.

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om deze oplossing uit te rollen bij Stormfront. Dit hield in dat hun financiële en logistieke processen in een aparte SAP Business One administratie ondergebracht werden binnen het systeem van B.ICONIC. Daarnaast gebruiken ze onze Retail XML software in alle winkels en Scanning WMS voor de bevoorrading van het hoofdkantoor en de distributie naar de winkels.

Het was een uitdaging voor alle betrokkenen om op afstand SAP en de winkels live te krijgen maar het is gelukt en de eerste winkel is, toen dit  op 18 juni weer werd toegestaan, direct geopend. De rest van de filialen zullen geleidelijk geopend worden de komende periode.

 

De Bowltech Groep

De Bowltech Groep (Bowltech) is Europa’s nummer 1 bowling distributiebedrijf. Met een groot en almaar groeiend projectportfolio is Bowltech actief in het bouwen en moderniseren van bowling centers. Bowltech is al geruime tijd klant bij ons en ze maken gebruik van een aantal SAP administraties, verspreidt over meerdere landen; Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk.
Wanneer je met een bedrijf in zoveel landen actief bent, met vergelijkbare producten en activiteiten, is het een uitdaging om grip te houden op alle processen. Door automatisering van de documentstromen en tal van integraties tussen de verschillende administraties heeft Serac samen met Bowltech voor veel verbeteringen kunnen zorgen. Meer uniformiteit in de verkoopcyclus, prijsbeheer en artikeldata, lagere foutmarges en een drastische vermindering in handmatige handelingen.

De afgelopen maanden zijn we bij Bowltech druk geweest met nieuwe webshops op het Magento 2 platform. Na Bowltech NL, FR en UK is nu ook Bowltech DE live met een volledige webshop integratie met Magento 2 en SAP Business One. Dit project past prachtig binnen onze visie waarbij we onze klanten willen helpen om de juiste keuze te maken qua datastrategie en toegepaste tools, om uiteindelijk onderscheidend te kunnen zijn binnen hun branche. We maken gebruik van standaard software oplossingen zoals SAP Business One, Magento en onze Magento connector, maar we leveren maatwerk als het gaat om de samenwerking tussen de software en de structuur die we aanbrengen in de processen. Deze zijn aangepast op de unieke situatie van de klant en hierdoor ontstaat een oplossing die voor hen écht werkt. Een aantal voorbeelden van de unieke inrichting bij Bowltech:
- Artikelinformatie en voorraadaantallen komen vanuit de centrale SAP Business One administratie.
- Klant specifieke prijzen worden realtime opgehaald uit de Duitse administratie waarin ook de webshoporders automatisch worden aangemaakt. Daarna gaat het logistieke proces, met behulp van intercompany berichten, verder in de centrale SAP Business One administratie.
- De leveringen worden via een webservices API integratie met UPS automatisch aangemeld waarna de klant direct wordt voorzien van een track en trace code om de levering te volgen.
 

Serax NV

Serax is een internationale groothandel gevestigd in Kontich, België. Serax is opgericht in 1987 en inmiddels uitgegroeid tot een groot merk binnen het interieur design. Met de noodzaak om over te gaan naar Magento 2 kwam ook de wens voor een ingrijpend her-design van de webshop naar voren binnen Serax. Na een intensieve samenwerking tussen beide partijen is sinds mei de nieuwe webshop live. Een prachtig Serax-design, door ons ingebracht in Magento 2 en volledig geïntegreerd met SAP Business One via onze Magento connector. De nieuwe webshop straalt volledig het Serax merk uit en is toonaangevend binnen hun branche. Daarnaast zijn alle functionaliteiten uit de oude webshop bewaard gebleven zoals hun B2B-klantenportal en de integraties met verscheidene third-parties.

Wij zijn erg trots op het resultaat, dus neem vooral zelf een kijkje: www.serax.com.