You are here

Juli 2020 – De nieuwe Serac App

Binnen Serac zijn wij iedere dag hard aan het werk om onze klanten onderscheidend te laten zijn door de juiste keuzes te maken qua datastrategie, ondersteund door moderne tools. Over die tools willen we het vandaag hebben, we zijn de afgelopen tijd namelijk druk geweest met het ontwikkelen van een nieuwe tool; de Serac App.

Lees meer

In de praktijk zien wij dat veel bedrijven op een berg waardevolle data zitten maar dat het lastig is om hier daadwerkelijk waarde uit te creëren. Allereerst is een concrete strategie nodig om deze data te structureren en inzichtelijk te maken. De volgende stap is met de juiste tools deze data te gebruiken, om te verbinden met uw klant en zo een unieke gebruikerservaring neer te zetten.

In de markt zijn er duizenden van die tools beschikbaar, een aantal hiervan hebben wij inmiddels geïntegreerd met SAP Business One en hierdoor zijn we bij veel klanten in staat om de kracht van SAP Business One te combineren met de kracht van bijvoorbeeld Power BI, Copernica, Magento, GSX of Jira.

Toch krijgen we vanuit onze klanten ook steeds vaker specifieke vraagstukken, voornamelijk gericht om handelingen die veelvuldig voorkomen eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen. Met daarbij ook direct de wens om het qua gebruikersgemak vergelijkbaar te laten zijn met het gemak dat we kennen van applicaties die we privé gebruiken.

Als antwoord hierop hebben we nu binnen Serac een platform-app ontwikkeld op Flutter waarbinnen we eenvoudig en snel modules toe kunnen voegen. Flutter is een opensource SDK ontwikkelt door Google en het op één na snelst groeiende open source project volgens Github. Het grote voordeel van dit platform is dat er één codebase gebruikt kan worden voor zowel Android als iOS. Daarnaast is de ontwikkelcyclus zeer kort doordat een wijziging in de code direct zichtbaar is in de applicatie.

Op dit moment is het platform waarbinnen de nieuwe Serac App draait af, beveiligde login-omgeving, UI- en navigatiestructuur binnen de app, en de connecties naar SAP zijn up-and-running. Daarnaast zijn er 2 modules opgeleverd die direct in gebruik zouden kunnen worden genomen; de productcatalogus- en de activiteiten module. In de product catalogus zit een slimme zoekfunctie en kunnen eenvoudig de productinformatie, voorraadstanden en afbeeldingen getoond worden. Via de activiteitenmodule kan binnen enkele seconden een klant geselecteerd of toegevoegd worden i.c.m. een activiteit.

De komende tijd gaan wij met een aantal van onze klanten deze modules uitbreiden en in gebruik nemen. We zijn ervan overtuigd dat er snel meer modules toegevoegd zullen worden aan het platform en dat we met dit product weer een fantastische extra mogelijkheid hebben om onze klanten te helpen onderscheidend te zijn.