You are here

Juli 2019 - XML facturatie via UBL 2.1

Voor het delen van verkoopfacturen biedt Serac nu een oplossing op SAP Business One waarmee facturen in een XML-formaat verstuurd worden volgens de richtlijnen van de UBL 2.1 standaard. 

Lees meer

Het geautomatiseerd delen van data tussen verschillende bedrijven gebeurt al jarenlang. Hiervoor zijn verschillende standaarden ontwikkeld maar in de praktijk zien we vaak dat er nog veel gewerkt wordt met bijvoorbeeld .csv of .pdf bestanden die via e-mail of SFTP gedeeld worden. Hierdoor ontstaat een wildgroei aan verschillende partner-specifieke koppelingen. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een internationaal onderhouden standaard kost het erg veel tijd om koppelingen met verschillende partners te creëren en te onderhouden. Het delen van facturen via XML volgens de internationale UBL* 2.1 standaard lost dit probleem op. Werken via deze ISO-standaard zorgt voor een duidelijke, efficiënte en toekomstbestendige koppeling. 

*UBL is een internationale standaard die gemaakt is, en onderhouden wordt door OASIS, een stichting die zich bezig houdt met de ontwikkeling van publieke XML standaarden. De ontwikkeling van de UBL standaard loopt al sinds 1999 en in 2013 is de laatste versie (2.1) goedgekeurd door OASIS.