You are here

Januari 2020 - H&R Business IT Solutions & Hildering Packaging

De start van het nieuwe decennium ging voor ons gepaard met een dubbele livegang van SAP Business One bij H&R¹  en Hildering² i.c.m. een aantal van onze eigen producten³. Extra drukke weken dus, waarin we samen met onze klanten veel tijd en energie geïnvesteerd hebben om beide implementaties tegelijkertijd succesvol te laten verlopen. Aan het einde van deze maand kunnen we inmiddels tevreden terugkijken op twee mooie implementaties, en nu kan de blik vooruit want zodra de basis stevig staat begint eigenlijk het mooiste gedeelte pas. Waarom begint nu pas het mooiste gedeelte? Daarvoor moeten we eerst een stapje terug naar de start van een implementatie..

Lees meer

Op het moment dat een bedrijf kiest voor een nieuw software pakket om hun processen in te administreren zijn er natuurlijk goede redenen om afscheid te nemen van het oude systeem. Vaak voldoet dit systeem in de basis niet meer aan de eisen vanuit het bedrijf en is het niet meer toekomstbestendig. Dit betekent echter niet dat het binnen de organisatie niet meer gedragen wordt, vaak werkt het aan de voorkant voor de gebruikers best prima, dit heeft simpel gezegd 2 redenen:

  • De meeste medewerkers zijn volledig gewend aan dit systeem en bijbehorende processen en beperkingen zijn inmiddels één geworden met de organisatie.
  • Vaak is er meer dan 10, soms 20, jaar geïnvesteerd in dit systeem waardoor klant-specifieke processen optimaal ingericht zijn.

Bij de start van een Business One implementatie krijgen wij als team dus een behoorlijke uitdaging voor de kiezen; in ongeveer een half jaar een inrichting opleveren die een goede basis biedt voor de toekomst en tegelijkertijd kan concurreren qua gebruiksgemak met het oude systeem, om draagvlak binnen de organisatie te waarborgen. Omdat het in een halfjaar onmogelijk is om een goede basis voor de toekomst neer te zetten én alle handigheidjes die in  10-20 jaar automatisering toegevoegd zijn te implementeren, moeten er tijdens de implementatie continu keuzes gemaakt worden. Daarnaast moeten de gebruikers ook met een nieuw systeem gaan werken waarin ze in eerste instantie minder efficiënt zullen werken dan in het systeem waar ze al een tijd mee werken. Dit resulteert erin dat er direct na de livegang voor een gedeelte van de medewerkers gevoelsmatig eerst een stap terug gezet moet worden. De grote stappen voorwaarts kunnen pas gemaakt worden zodra er een stevige basis is en alle essentiële processen soepel lopen. Na een maand kun je meestal stellen dat de basis stevig staat en dan beginnen de meeste medewerkers ook echt gewend te raken aan het nieuwe systeem. Kortom, hoog tijd voor de grote stappen voorwaarts. Wij kijken er enorm naar uit om de komende periode, met deze twee klanten optimaal de mogelijkheden te gaan benutten die het nieuwe SAP-platform hun gaat bieden.

¹ H&R is een familie bedrijf dat is opgericht in 1991, het is sindsdien gegroeid tot volwaardige managed service provider, met en door sterke partnerships en relaties. In de partnerships die zij opzetten gaan ze voor kwaliteit en de lange termijn. Ze hebben een lange lijst van klanten die al jaren vaste klant zijn bij hun. Dit is waar H&R voor staat. In tijden waar business steeds onpersoonlijker wordt, blijft H&R dichtbij de persoonlijke en directe benadering. Alleen zo kan men zijn partners echt begrijpen, kunnen er echte maat oplossingen gerealiseerd worden, en kan er service geleverd worden die net even verder gaat.

² Hildering Packaging is gespecialiseerd in blikverpakkingen en heeft een zeer compleet en hoogwaardig assortiment voor de verf- en chemische industrie. Hildering Packaging is opgericht in 1958 en heeft een brede klantenkring van de meest vooraanstaande lak- en verffabrieken in binnen- en buitenland. Hildering Packaging verkoopt het complete programma aan 2-componenten blikverpakkingen, verfblikken, vloeistofblikken en pails. Kortom, alle blikverpakkingen om lakken, beitsen, verf, coatings en bouwchemische stoffen te verpakken. Met de modernste technieken verzorgen zij de nieuwste vormen, de meest aansprekende bedrukkingen en de beste bescherming die momenteel op blikverpakking gebied te vinden is.

³ Bij Hildering Packaging zijn ze naast SAP Business One. live gegaan met onze Scanning WMS oplossing, Autodoc HSE, ImageCapture en onze Intercompany Tool

Bij H&R Business IT Solutions zijn ze naast SAP Business One live gegaan met onze JIRA integratie, Autodoc HSE, ImageCapture en Third-Party integraties.