You are here

Februari 2020 - SAP SMB Innovation Summit

Ieder jaar host SAP de Innovation Summit; Hét partner-evenement gericht op het aanjagen van innovatie binnen het ecosysteem van SAP. Dit evenement is specifiek gericht op het productportfolio rondom SAP Business One en SAP ByDesign.

Lees meer

Voor de partners uit Europa, Midden-Oosten en Afrika werd de summit dit jaar georganiseerd in Palma de Mallorca. Met een team van 4 collega’s zijn we een week lang ondergedompeld in alle nieuwe ontwikkelingen en trends binnen het SAP Business One landschap. Naast een aantal inspirerende keynotes hebben we een goede update gekregen voor de roadmap van SAP Business One voor de komende 5 jaar. Daarnaast hebben we nieuwe ideeën op kunnen doen door met partners van over de hele wereld te spreken over de uitdagingen van hun klanten en de manier waarop zij hun toegevoegde waarde op SAP Business One bieden. De belangrijkste ontwikkelingen rondom SAP Business One willen we hier graag delen:

Productstrategie SAP Business One
Op de summit is meerdere keren uitgesproken dat SAP Business One een strategische plek heeft in de visie van SAP. Met de indrukwekkende customer base en het grote aantal nieuwe namen die ieder kwartaal toegevoegd worden, blijft SAP Business One een essentieel product binnen het productportfolio van SAP.

Web client
Momenteel is de web client gericht op de Sales en Analytische functies binnen SAP Business One. Dit wordt de komende tijd uitgebreid, met als doelstelling om alle functies van de “normale” client ook beschikbaar te maken binnen de web client. De volgende prioritering van modules worden aangehouden: Inkoop > CRM > Service > Financieel & Betalingen. Verder is het goed om te weten dat de web client beschikbaar komt op zowel de SQL als de HANA versie van SAP Business One. Het analytische gedeelte zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor de HANA versie maar zal later ook beschikbaar gemaakt worden op SQL.

Service layer op SQL
Om de Intelligent Enterprise te kunnen bewerkstelligen bij alle SAP gebruikers ,is het van belang dat de integratie tussen SAP Business One en externe software vereenvoudigd en gestroomlijnd wordt. De nieuwe connectie-laag (service layer) voor SAP Business One komt daarom ook beschikbaar voor de SQL variant. Dit betekent dat er geen aparte integratie meer hoeft gemaakt te worden voor oplossingen die moeten kunnen draaien op zowel de HANA als SQL variant. Daarnaast wordt er de komende tijd gewerkt aan een Application Factory waarop alle producten van SAP aangesloten kunnen worden.

AI, IoT, Machine Learning, Blockchain, Predictive Analysis en ga zo maar door
Je kunt tegenwoordig natuurlijk niet meer over innovatie praten zonder te smijten met dit soort termen. Deze technologieën zijn er natuurlijk al een tijd; het SAP Leonardo project loopt al sinds 2017, maar het aantal use cases binnen het MKB bleef beperkt. Het was mooi om op deze summit veel praktische toepassingen te zien van deze technologieën; Augmented Reality om te ondersteunen bij het pickproces, Slimme Sensoren om bijv. onderhoud te voorzien in machines, Facial Recognition binnen de Retail en patroonherkenning in aankopen van klanten. Al met al een hoop mooie voorbeelden om weer te delen met onze klanten.