You are here

April 2019 - SAP Business One – Coupa integratie bij Wolters Kluwer

Serac implementeert SAP Business One - Coupa integratie bij Wolters Kluwer. Wolters Kluwer wil beter grip krijgen op haar purchase-to-pay proces, waarbij ook medewerkers die geen toegang hebben tot het SBO-systeem inkomende facturen kunnen goedkeuren. Daarnaast diende er meer controle te komen op het aanmaken en aanpassen van supplier master data, met name het wijzigen van bankrekeningen en KvK- en BTW-nummers, om fraude hiermee te voorkomen.

Lees meer

 

Wolters Kluwer biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridische en fiscale professionals. Professionals hebben meer dan ooit behoefte aan praktijkgerichte, duidelijk gestructureerde informatieoplossingen, aan intelligente software en workflowtools. Wolters Kluwer helpt het werk van professionals minder complex en efficiënter te maken. Om meer grip te krijgen op haar Purchase-to-pay systeem kiest Wolters Kluwer voor SAP Business One - Coupa

 

Coupa is een cloud-based online Purchase-to-pay systeem, waar leveranciers van Wolters Kluwer hun facturen indienen, en medewerkers van Wolters Kluwer de facturen moeten goedkeuren voordat ze betaald kunnen worden. In Coupa kunnen zowel facturen als credit nota’s ingediend worden. 

 

De berichtenstroomtussen Coupa en Sap Business One gaat beide klanten op, er worden dus zowel berichten vanuit Coupa in Sap Business One geïmporteerd, als berichten vanuit Sap Business One naar Coupa geëxporteerd. Alle berichten worden op een gedeelde ftp-server gezet. Hierbij is wel een strikte scheiding gemaakt tussen welke gegevens in Sap Business One worden beheerd, en welke in Coupa:



√  Facturen en credit nota’s worden uitsluitend in Coupa aangemaakt en bewerkt, en naar SBO geëxporteerd

√  Supplier Master Data wordt uitsluitend in SBO aangemaakt en bewerkt, en naar Coupa geëxporteerd

 

 

Voor de integratie tussen SAP Business One en Coupa gebruikt Wolters Kluwer de XML Webserver. Deze software is speciaal ontwikkeld door Serac om data te kunnen uitwisselen tussen een SAP Business One database en een database of applicatie van derden. Dit kunnen intercompany berichten zijn, maar kan ook een externe connectie zijn.  

 

Door voor Serac te kiezen en de implementatie van de SAP Business One – Coupa integratie krijgt Wolters Kluwer meer grip en controle op haar Purchase-to-pay systeem. Daarmee helpen zij het werk van professionals minder complex en efficiënter te maken.